Program na čtvrtek 6. května

Program 12. městských slavností ve Slaném na čtvrtek 6. května

17.00 Zahájení olympiády dětí a mládeže

Masarykovo náměstí ve Slaném

Vážení přátelé, dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na Olympiádu dětí a mládeže  – Slaný 2010. Rádi bychom Vás seznámili s cílem této akce. Olympiáda dětí a mládeže ve Slaném je zaměřena na žáky základních škol. Cílem těchto dnů je šířit ušlechtilé myšlenky olympismu a zdravé soutěživosti mezi mládeží. Projekt si klade taktéž za cíl prohloubit pocit mezinárodního soužití v rámci evropské integrace, nutnost znalosti cizích jazyků a navázání nových přátelství mezi mladými lidmi překračující hranice států.

Projekt chce obnovit původní charakter olympijských her, tedy nejen sportovní soutěžení, ale i měření sil v umělecké oblasti, aby se do her mohly zapojit i děti, které se sportu nevěnují, popřípadě děti s tělesným handicapem. Olympijské dny mládeže 2010 ve Slaném tak budou věrně kopírovat charakter klasických olympijských her (zapálení olympijského ohně, vztyčení olympijské vlajky, sliby závodníků atd.).

Na celé organizaci se budou významnou měrou podílet samotní žáci (rozhodčí, hostesky, reportéři, kameramani, fotografové …). Chceme tak napomoci rozvoji jejich organizačních schopností a mnoha dalších klíčových kompetencí.

Pořádá Základní škola Rabasova

Olympiada 2009
Olympiáda při slavnostech 2009

^ na začátek stránky